Návrh na podanie obžaloby je účelové pokračovanie pomsty voči vyšetrovateľom

Vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby dnes podal návrh na podanie obžaloby na vyšetrovateľov okolo Jána Čurillu. Hnutie SLOVENSKO to považuje za účelové pokračovanie pomsty voči vyšetrovateľom, ktorí si dovolili vyšetrovať aj závažné kauzy týkajúce sa politických strán SMER, Hlas a SNS.

„Považujeme to zároveň za pokračovanie demontáže právneho štátu a silové rozhodnutia s jediným cieľom – dať najavo všetkým vyšetrovateľom, čo ich bude čakať, ak si dovolia niečo podobné,“ uviedol bývalý minister vnútra a poslanec NR SR za hnutie SLOVENSKO Roman Mikulec.

„Ako vždy, stojíme za poctivými a čestnými policajtami. Som absolútne presvedčený, že stíhanie týchto vyšetrovateľov je nedôvodné. Takisto, ako to v minulosti potvrdil aj Špecializovaný trestný súd, ako aj Najvyšší súd, ktoré vo svojich rozhodnutiach jasne pomenovali, že ich stíhanie je nedôvodné,“ pokračoval Mikulec a stíhaným vyšetrovateľom odkázal: „Stojíme za vami, nedajte sa odradiť od vášho boja za spravodlivosť. Teraz je to pre Slovensko ešte dôležitejšie, ako kedykoľvek predtým.“