Slovenskí operátori nesúhlasia s Orangeom v otázke vyradenia českých staníc

Slovenskí operátori nesúhlasia s Orangeom v otázke vyradenia českých staníc Ilustr. foto: Prima

Asociácia prevádzkovateľov káblových telekomunikácií (APKT) nesúhlasí s konaním operátora Orange Slovensko, ktorý požaduje vyradenie českých staníc z ponuky slovenských operátorov.

Je to ukážka absolútneho nepochopenia slovenského myslenia zo strany zahraničných manažmentov, ktoré nikdy nedokážu porozumieť slovensko-českej vzájomnosti. Sledovanie českých staníc je prirodzeným právom a záujmom slovenských divákov, preto ho APKT bude vždy podporovať, píše vo vyhlásení asociácia, ktorá je stavovskou organizáciou združujúcou 17 káblových operátorov na Slovensku.

APKT tvrdí, že tým reaguje na údajný tlak mobilného operátora voči českým vysielateľom, keď od nich aj súdnou cestou požaduje, aby zabránili slovenským divákom sledovať ich TV stanice. "Najnovšie to bol pokus o vyradenie staníc českej skupiny Prima z ponúk slovenských operátorov, vrátane programov českej verejnoprávnej televízie. Vzhľadom na vyššie uvedené, APKT odporúča divákom, aby sledovali svoje obľúbené české stanice v ponuke iných slovenských operátorov, hovorí Robert Ťavoda, prezident Asociácie prevádzkovateľov káblových telekomunikácií.

Požiadali sme o vyjadrenie spoločnosť Orange.