RTVS a Ľudia ľuďom vstupujú s charitatívnym projektom Rádio Slovensko Slovensku do štvrtého ročníka

RTVS a Ľudia ľuďom vstupujú s charitatívnym projektom Rádio Slovensko Slovensku do štvrtého ročníka

Rádio Slovensko v spolupráci s portálom ludialudom.sk sa opäť zomkli a štartujú 4. ročník projektu Rádio Slovensko Slovensku. Už 10. júna prinesie moderátorka Marianna Kovácsová do vysielania pilotný príbeh projektu, ktorého víkendovou kulisou bude Národný štafetový beh Košice - Bratislava. Ďalšie ľudské osudy, ktoré sú odkázané na pomoc iných, si budú môcť poslucháči Rádia Slovensko vypočuť počas leta. Celkovo tak Rádio Slovensko ponúkne 16 príbehov, ktoré potrebujú pomoc poslucháčov.

Rádio Slovensko prinesie v pondelok 10. júna, ráno po ôsmej hodine pilotný príbeh charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku. Hlavnou myšlienkou celej iniciatívy je pomoc ľuďom v núdzi, ktorí sú odkázaní na pomoc iných. Každý rok vyberá Rádio Slovensko 15 príbehov, ktoré sú odvysielané v lete od 5. do 23. augusta.

Tento rok nastane zmena v spôsobe presúvania sa po Slovensku za pätnástimi ľudskými príbehmi, ktoré potrebujú pomoc. Marianna Kovácsová odloží bicykel a spolu so svojim tímom si obuje turistické topánky, na plecia zavesí batoh a od 5. do 23. augusta bude putovať z východu na západ za tými, ktorý potrebujú podporu.

„Neskutočne sa teším na ďalší ročník projektu Rádio Slovensko Slovensku“, povedala moderátorka Marianna Kovácsová. "Pomáhať druhým v núdzi je prejavom našej ľudskosti a súcitu. Staraním sa o slabších posilňujeme medziľudské väzby, vytvárame spravodlivejšiu spoločnosť a budujeme silnejšie komunity, v ktorých sa môžeme cítiť bezpečne. A toto je cieľ, pre ktorý som rozhodnutá prejsť naprieč celým Slovenskom.“

Počas uplynulého ročníka sa vyzbieralo viac ako 77. 000 eur a celý rozhlasový tím spolu so zástupcami ludialudom.sk vyjadrujú nádej, aby bola výsledná suma za tento kalendárny rok vyššia. Poslucháči Rádia Slovensko môžu pomôcť pilotnému, ako aj augustovým pätnástim príbehom, darcovskou SMS správou v tvare „DMS LUDIALUDOM“ na telefónnom čísle 877, v období od 1. júna až do 31.decembra 2024. Cena SMS je 5 €.

„Pamätajme, že každý z nás má moc meniť svet k lepšiemu. Práve skutkom pomoci druhým urobíme zo sveta súcitnejšie a krajšie miesto pre všetkých. Rádio Slovensko verí, že vďaka poslucháčom sa podarí štvrtý ročník charitatívneho projektu Rádio Slovensko Slovensku opäť úspešne zrealizovať a malým krokom urobiť veľký výsledok“, povedal Milan Urbaník, manažér marketingu programových služieb Slovenského rozhlasu, ktorý je autorom projektu.