Po 17 rokoch zo Slovenskej sporiteľne odchádza Štefan Frimmer

Po 17 rokoch zo Slovenskej sporiteľne odchádza Štefan Frimmer Foto: Slovenská sporiteľňa

Zo Slovenskej sporiteľne odchádza dlhoročný šéf korporátnej komunikácie banky Štefan Frimmer.

„Po takmer 17 rokoch v najlepšej banke na trhu prišiel čas na zmenu. Na konci leta odchádzam zo Slovenskej sporiteľne,“ oznámil na sociálnej sieti Frimmer. Kam povedú jeho ďalšie kroky, zatiaľ neoznámil.

"Za 17 rokov som v banke zažil všetko. Prechod na euro, pád Lehman Brothers, pandémiu, vojnu. Dvakrát zavedenie bankovej dane a raz jej zrušenie. Kým pred pár rokmi prišla jedna-dve krízovky do roka, aktuálne ich riešime skoro denne. Pozitívnych príbehov je ale oveľa viac! Napríklad Lucia Janicova, prvá Slovenka na Evereste s podporou SLSP,“ napísal na sociálnej sieti a poďakoval mnohým kolegom, s ktorými v banke spolupracoval.

"Na začiatku mojej cesty v Sporke bola Danica Lacova a Regina Ovesny-Straka. Mal som privilégium pracovať s prvou ženou ako CEO banky na Slovensku. A potom s ďalšími 4 šéfmi. Jan Rollo, Jozef Sikela, Štefan Máj, Peter Krutil. Páni vďaka. Od každého som sa niečo naučil, každý je v niečom špecifický. ... Jedným z najbližších ľudí bola pre mňa Marta Ťok. Nastúpili sme v rovnaký deň v novembri 2007 a spolu sme to ťahali takmer dekádu. Druhou Martou, s ktorou som strávil intenzívnych 14 rokov je Marta Cesnakova. Skvelá hovorkyňa, neúnavná maximalistka."

Štefan Frimmer vyštudoval Ekonomickú Univerzitu v Bratislave. Začínal ako redaktor televízie Markíza. V Slovenskej sporiteľni začal pracovať v roku 2007 ako hovorca. Neskôr sa stal riaditeľom odboru komunikácie a sponzoringu. V roku 2020 získal ocenenie PR osobnosť roka, ktorú vyhlasuje Asociácia PR agentúr SR. Je spoluzakladateľom platformy Komunikační experti. Minulý rok banka získala cenu za najlepší svetový PR projekt s Julom Satinským.