Najobľúbenejšie filmy na streamovacej službe Max za máj 2024

Najobľúbenejšie filmy na streamovacej službe Max za máj 2024 Foto: pixabay.com

Americká streamovacia služba Max je od mája 2024 oficiálne dostupná aj na Slovensku a v Čechách. Rok potom, čo bola pod týmto názvom spustená v Spojených štátoch amerických, si ju tak môžeme v najnovšej podobe vychutnávať aj u nás. Patrilo by sa preto poukázať na vôbec najobľúbenejšie filmy na tejto streamovacej službe. Prezradíme vám, ktoré z nich sa v našich končinách tešili najväčšej popularite počas mája 2024.

TOP tituly na službe Max za máj 2024

Nie je tomu tak dávno, čo sme vás v jednom z našich článkov informovali, že služba HBO Max sa mení a prichádza Max. Prehľadne sme si rozpísali, v čom bude vynovená služba iná. Zaujímavosťou je, že v určitých prípadoch ju môžete sledovať prakticky bez poplatkov. Príkladom je predajca Alza, ktorý ponúka službu Max k vybraným televízorom zo svojej ponuky. V nasledujúcich riadkoch sa už ale zameriame na konkrétny obsah streamovaný na službe Max, ktorý priniesol sledovateľom najviac potešenia za máj 2024.

1. Wonka

Dlho očakávaný film Wonka dorazil do slovenských kín v polovici decembra 2023. Sľuboval dokonalú fantasy jazdu a musíme uznať, že očakávania aj naplnil. Stretol sa totiž s prevažne pozitívnymi ohlasmi fanúšikov. Čísla v recenziách síce nedosahujú takých výšin ako jeho predchodca Charlie a továreň na čokoládu (2025), no aj napriek tomu stojí za pozretie. Talentovaný Timothée Chalamet sa zhostil úlohy Willyho, milovníka a výrobcu čokolády, na jednotku. Navyše mu veľmi príjemne sekundovalo aj vedľajšie herecké obsadenie.

2. Duna

Celosvetový boom okolo pokračovania Duny so sebou prirodzene priniesol aj záujem o opätovné pozretie jednotky. 155 minút trvajúci jedinečný zážitok z roku 2021 režíroval Denis Villeneuve, pričom o hudbu sa postaral legendárny Hans Zimmer. V hlavnej úlohe zažiaril, rovnako ako vo vyššie zmieňovanom filme Wonka, Timothée Chalamet. Hviezdne bolo obsadenie aj vo vedľajších rolách. V Dune sa objavili herecké esá ako Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Stellan Skarsgard, Jason Momoa, Josh Brolin či Javier Bardem.

3. Magic Mike: Posledný tanec

Magic Mike sa po prvýkrát objavil na filmových plátnach ešte v roku 2012. Recenzie kritikov či fanúšikov síce nepobrali najvyššie hodnotenia, no svoju cieľovku si tento film rozhodne našiel. Aj preto sa v roku 2015 dočkal pokračovania a o 8 rokov neskôr dokonca tretieho dielu. No a záujem o film Magic Mike: Posledný tanec potvrdzuje aj jeho sledovanosť na streamovacej službe Max.

4. Black Adam

Filmové DC Universe prichádza s novými a novými projektmi, ohlásilo nového Supermana a stále rozdeľuje fanúšikov komiksov do 2 táborov. Dá sa však očakávať, že skúsený režisér James Gunn, ktorý stál napríklad za Strážcami Galaxie z Marvelu, pozdvihne úroveň filmov zo sveta DC o čosi vyššie. To sa však úplne nepodarilo komiksovke Black Adam z roku 2022. Dwayne Johnson spoločne so sľubným vedľajším obsadením síce lákal divákov, no recenzie, ktorých s odstupom času nie je zrovna málo, nepobrali zrovna najvyššie hodnotenia. A vidíte, aj napriek tomu je Black Adam pozeraný. Najlepšie preto urobíte, keď si názor na tento film spravíte sami.

5. Barbie

Hodnotenia musia ísť v tomto prípade bokom. Keď máte v hlavnej úlohe očarujúcu Margot Robbie a šarmantného Ryana Goslinga, tak musíte len „vypnúť hlavu“, zapnúť Max a nechať sa unášať strhujúcou jazdou Barbie a Kena. Presne tak, ako to urobili milióny divákov po celom svete.