Šimkovičová mala predložiť dôležitú novelu, namiesto toho bola na jachte v Chorvátsku (VIDEO)

Šimkovičová mala predložiť dôležitú novelu, namiesto toho bola na jachte v Chorvátsku (VIDEO) Foto: Telegram M.Šimkovičová - ministerka kultúry SR

V utorok mala ministerka kultúry Martina Šimkovičvá predložiť dôležitú novelu Zákona o mediálnych službách, ktorým sa určuje národný koordinátor pre kontrolu digitálneho priestoru. Kvôli meškaniu s návrhom už Európska komisia vedie voči Slovensku konanie. Návrh bol na programe včerajšieho pléna, no neprerokovával sa, v pléne totiž chýbala predkladateľka Šimkovičová, tá bola podľa informácií Denníka N v tom čase v Chorvátsku na jachte.

Na „stratenú Šimkovičovú, ktorú nevedel v parlamente nikto nájsť“ upozornila už včera poslankyňa PS Zora Jaurová. „Táto povinnosť (schválenia novely – pozn. red.) nám vyplýva z európskej legislatívy (DSA) a Európska komisia už proti nám vedie konanie zato, že sme koordinátora neurčili do stanoveného termínu (17.2.2024). Hrozia nám pokuty,“ upozornila Jaurová.

Zdroj Denníku N potvrdil, že bola aj s poslancom zvoleným za SNS Petrom Kotlárom na jachtárskych pretekoch v Chorvátsku.

Fotografia z chorvátskeho prístavu Aci Marina v obľúbenom dovolenkovom meste Vodice vznikla v utorok 11. júna ráno. Na vlajke i tričkách s logom, ktoré majú Šimkovičová a Kotlár oblečené, je logo spoločnosti, ktorá pobyt ponúka. V rámci neho sa dovolenkári plavia na niekoľko chorvátskych ostrovov, majú naplánované súťaže, diskotéku či pečené prasa.

SImkovičová a Kotlár vľavo dole na jedného zo zúčastnených

Dnes v stredu (12. júna) už Šimkovičová prišla na rokovanie vlády.

Šimkovičová nechala návrh len tak

Menovanie Rady pre mediálne služby do úlohy digitálneho koordinátora sa pripravuje už dlho, Rada sa naň celé roky pripravuje a spomínaný návrh zákona našla ministerka Šimkovičová na stole v deň svojho nástupu. „Keby konala v riadnom čase, dnes by sme nemali žiaden infrigment a európska legislatíva by bola už dávno implementovaná. … No a čo sa dnes stalo s týmto návrhom, ktorý bol predradený pred iné body v programe NR SR, lebo tak strašne súri jeho prijatie? Ministerka neprišla a nikto ju nevedel nájsť, takže sme tento bod odložili na neurčito,“ napísala Jaurová.